Priser
Postat den 2012-04-27 klockan 23:29:00
Kategori : Information
Kommentarer (0)
Toyhundar/dvärghundar, typ yorkshireterrier, chihuahua: från 650 kr
Små hundar, typ bichon havanais, papillon, malteser, shih tzu, lhasa apso m.fl.: från 750 kr
Trimning
Prislista 2018
Från-priset är en lägsta nivå och avser en så gott som tovfri hund. Priset påverkas av olika saker - hur mycket päls det är, pälskvalitet, hur skitig hunden lämnas in, hundens uppförande, maskinklipp eller handklipp osv. Helbehandlingar innefattar, bad, fön, klipp och kloklipp.
Observera att jag inte alls tar emot cocker spaniel eller springer spaniel. Mer information går att hitta under fliken Information.
Jag gör endast vardagstrim/klipp, men har inget emot kreativa önskemål.
För ej avbokad tid eller uteblivet besök tas en avgift om 400 kronor ut, avbokning sker senast 12 timmar innan utsatt tid - det går bra att sms:a eller tala in meddelande.
Om hunden reagerar med stor rädsla eller aggression vid hantering, så kommer behandling avbrytas, oavsett om det gäller klipp/trim, bad, fön eller kloklipp - att tvinga hundar till hantering som framkallar så starka reaktioner är inte förenligt med REKO (Respekt Empati Kunskap Omtanke) värdegrund.
Klippning
Toyhundar/dvärghundar, typ yorkshireterrier, chihuahua: från 650 kr
Små hundar, typ bichon havanais, papillon, malteser, shih tzu, lhasa apso m.fl.: från 750 kr
Mellanstora hundar, typ schapendoes, lagotto: från 850 kr
Stora hundar, typ golden, Australian shepherd, flatcoated retriever, tollare, labbe (bad, fön och ansning av fanor och byxor, ej nerklipp) m.fl: från 850 kr
Stora hundar, typ golden, Australian shepherd, flatcoated retriever, tollare, labbe (bad, fön och ansning av fanor och byxor, ej nerklipp) m.fl: från 850 kr
Stora hundar som ska behålla pälslängd eller klippas ner, typ bearded collie, collie, schäfer m.fl: från 950 kr
(Begränsat antal stora hundar tas emot varje månad. Riktigt tunga hundar som landseer, pyrenéer m.fl. tar jag inte emot)
Trimning
Små trimhundar, typ jack/parson russell, tax, border terrier: från 750 kr
Mellanstora trimhundar, typ Basset fauve de Bretagne, petit basset griffon vendeen: från 850 kr
Stora trimhundar tar jag i huvudsak inte emot, då slitaget på arbetsarmen är för stort, tyvärr.
Pudelklippning
Toy/dvärgpudel
Maskinklipp: från 750 kr
Lammklipp: från 800 kr
Mellanpudel
Maskinklipp: från 750 kr
Lammklipp: från 800 kr
Storpudel
Maskinklipp: från 850 kr
Lammklipp: från 900 kr
Klipp av endast nos och tassar (kräver att hunden är helt ren och torr om dessa): 150 kr
Schnauzer (endast klipp)
Dvärgschnauzer: från 750 kr
Mellanschnauzer: från 850 kr
(Trim från 900 kr och i begränsad omfattning)
Endast bad och fön (hunden ska vara fri från tovor)
400 kr första timmen, +150 kr per påbörjad halvtimme efter det.
Övrigt
Kloklippning: 100 kr (med tassputs 120-150 kr)
Tovutredning: 550 kr/timme, extremt toviga hundar tovutreds inte eftersom det är smärtsamt för hunden.
Ullskrapning: från 300 kr
Valpens första gång: Har du en valp som kräver pälsvård? Börja tidigt! Hos mig kan du komma på klippning med särskild hänsyn till valpen, som dels inte har orken för en hels session, men också måste vänjas vid de olika verktygen och kraven. Skött rätt kan alla hundar tycka att det är ok att gå till hundfrisören. Vi håller på max en timme, du som ägare ska helst vara med, det blir många små pauser och vi skippar bad och fön (fönen är oftast det hemskaste) och satsar på en så trevlig upplevelse som möjligt. 350 kr
Jag skrapar inte tandsten och tömmer inte analsäckar. Mer om varför kan du läsa under Information.
Priser kan komma att justeras efterhand.
Metod
Postat den 2012-04-27 klockan 22:54:00
Kategori : Information
Kommentarer (0)
Ska vi vifta med köttbullar nu då? Nej, inte alls. Jag jobbar absolut med belöningar av olika slag och där ingår förstås mat, men belöning kommer efter prestation. Anser du att din hund ska jobba för dig bara för att du säger åt den, så kanske Pälsklingars träningssätt inte är för dig. Tycker du däremot att en hund ska jobba med dig har du kommit rätt. Redan 1956 skrev Gustav Laneryd: "...de gängse metoderna går ut på att framprovocera fel, för att sedan medelst ett rapp rätta till dessa. Det skapar mindervärdeskänsla hos hunden och får den visserligen att bli er lydige slav, men aldrig er vän och medarbetare." På Pälsklingar jobbar vi med positiv förstärkning av önskvärda beteenden och att släcka icke önskvärda beteenden utan att använda oss av en massa obehag. Hundar är smarta och vi jobbar för att skapa hundar som tänker själva och vågar prova sig fram för att se vad som lönar sig. Alltså arbetar vi mycket med egeninitiativ. Detta är mycket effektivt och värdefullt för den som vill kunna göra avancerade tricks med sin hund för exempelvis freestylerutiner, men det funkar lika bra för till exempel lydnadsplanen. Framförallt ger det glada hundar som inte är rädda för att bli utsatta för otrevligheter från dig som ägare och hundar som blir härligt trötta i huvudet av att faktiskt få använda de små grå!
Vi fokuserar på det vi kan se och slänger oss inte med luddiga begrepp som "du måste förbättra ditt ledarskap" eller annat som egentligen inte är till någon som helst hjälp för dig som hundägare.
Känns det fortfarande intressant när du har läst så här långt, så välkommen att kika runt om det finns någon intressant kurs eller övrigt som passar!
Vi har också en YouTube-kanal där det går att se lite av vad vi pysslar med på fritiden: Loke's channel
Vi fokuserar på det vi kan se och slänger oss inte med luddiga begrepp som "du måste förbättra ditt ledarskap" eller annat som egentligen inte är till någon som helst hjälp för dig som hundägare.
Känns det fortfarande intressant när du har läst så här långt, så välkommen att kika runt om det finns någon intressant kurs eller övrigt som passar!
Vi har också en YouTube-kanal där det går att se lite av vad vi pysslar med på fritiden: Loke's channel
"Jag fick hjälp av Lina vid ett par tillfällen där hon hjälpte mig med bla personspår, gå fot, inte dra i kopplet och lite olika trix. Är så himla nöjd! Hon anpassade träningen efter hunden, beroende på var man låg i träningen. Hade aldrig spårat förut och nu kan min hund personspår utan minsta problem. Hon lär ut på ett väldigt bra sätt så man förstår och hon ger alltid tillfälle för frågor. Idag är min hund väldigt mycket lydigare än innan jag tränade med Lina. För första gången kan min tik gå fot lös, utan godis i handen och med störningar. Hon kommer även mycket bättre på inkallning. Kan absolut rekommendera är gå till Lina! Väldigt pedagogisk och förklarar på ett sätt som gör det väldigt lätt att förstå och hon för det även lätt för hunden är förstå. Tummarna upp för Lina! Tack för all hjälp har en helt annan hund nu." /Malin A-N, Vällingby
"Jag hade förmånen att få hjälp av Lina den första tiden efter att jag hämtat hem min åtta veckors salukivalp. Jag kan inte nog understryka hur värdefull kontakten med Lina varit. Hennes brinnande engagemang och stora kunskap gjorde att jag nu idag har en hund som är trygg i alla miljöer och har grundläggande färdigheter som vi kan bygga vidare på. Det är med glädje jag kan rekommendera Lina och jag kommer garanterat att vilja jobba med henne igen." /Jenny A, Stockholm
"Bra presenterade övningar. Du ger ett intryck av pondus och ödmjukhet. Du anpassade träningen individuellt både när det gällde försvåringar och förenklande. Du talade högt och tydligt."
Före/efter-bilder
Postat den 2012-04-27 klockan 00:29:00
Kategori : Information
Kommentarer (2)
Cockerpoon Wilma kom in för att snyggas till och tovas ur.

Och så här blev Wilma. Härligt att kunna se de söta ögonen ordentligt. =)
Fler hundar dyker upp efterhand. Detta är inte samtliga hundar jag gjort, utan ett urval.

.

.

.

.

.

.

En härlig liten långhårig york. =)

.

Wille är en snygg papillonblandning (älskar den rävaktiga färgen!) som vars päls klipps ner till ca två cm enligt önskemål. Han klipps till största del för hand. =)
.

.

.

En griffon bruxellois som klipps.

.

.

.

Oscar klipps och matte ville prova ett lite "rundare" huvud än den klassiska schnauzerlooken.
.

Även aussies och dess likar kan snyggas till om de fått härja runt för mycket en tid. ;) Badad och fönad, sedan endast puts runt och under tassar, samt aningens nertill på fanorna och lite av spretet kring pillesnoppenområdet.

Border collie.

.

.

.

.

.

.

.

Flisan lämnas in för bad och fön, samt att "putsas" ett par cm - hon klipps helt för hand (förutom nos och tassar då)

Senioren Buster är en godmodig cairnterrier som numera klipps enligt ägarnas önskemål. =) En trevlig terrier är en fröjd att arbeta med.

.

.

.

Bad och puts, härligt med en välskött liten havanais! Även om hon ser lite risig ut på före-bilden, så är hon i princip tovfri, bara skitig och lite sliten.
.

En långhårig vavva kom in för att bli en korthårig vavva. ;) Bilderna tagna med iPhone.

.

Toviga och tufsiga yorken Dessie kom in för att rustas för sommarens eskapader. Före.

Efter.

Närmare kik på ansiktet. Efter. (Hur söt kan man vara?!)

En malteser, före. Den var mycket tovig, ni kan se ett väl illustrerat inlägg här.

Malteser, efter.

Dvärgpudel, före.

Dvärgpudel, efter.

Dvärgschnauzer, före. Den här lilla senioren var väldigt tovig och hade extremt långa klor när hon kom in, ni kan läsa ett detaljerat inlägg med många bilder här.


Dvärgschnauzer, efter.

Mellanpudel, före. (iPhone)

Efter. Bilden är tagen av ägaren till hunden och jag har tillåtelse att använda den.

Petit basset griffon vendeen, före. (Ryggen är lika lurvig som resten).

Petit basset griffon vendeen, efter.

Ett russellrassel före. ;)

Efter. Såret på bakbenet beror på av hunden "överdrivet slickande" och var något matten redan hade koll på.

Border terrier, före.

Border terrier, efter.

Taxen Plessie hos frissan för första gången. Före.

Efter.

Welsh springer spaniel, före.

Welsh springer spaniel, efter. Matte ville bara ha lite behäng, byxor osv, för att ha honom lättskött. Att maglinjen ser lite sned ut beror på att han ställde sig snett. ;) Öronen hade nog inte blivit plockade någonsin innan.

Irländska terriern Chili är hela 13 år gammal och klipps, snabbt och praktiskt för henne. Ägarna ville ha samma längd på kropp och ben, men ett "irländarhuvud".

Färdig. Chili var en dröm att ha på bordet - snäll och lugn.

Mustaschen som bidrar till lite pondus. ;)
Leo efter.

.


Japanska spetsen Chanel före (eller i alla fall delvis före).

Japanska spetsen Chanel efter.

Jack Russell terriern Leo före. Han är 6 månader och det var första gången hos frissan.

.

En lurvig border terrier

Här kan ni se tydlig skillnad på den långa pälsen innan och den fina, färgstarka päls som kommer fram under den när jag trimmar.

Färdig.


Och så här blev Wilma. Härligt att kunna se de söta ögonen ordentligt. =)

Laika är en engelsk cocker spaniel som klipps helt och hållet, enligt mattes önskemål.

Laika efter.
Nessie är en cockerpoo. Hon blev jättesöt i mössa och blev kvitt sina toviga öron. =)

Cairn terriern Mollie före.

Cairn terriern Mollie efter.
Stene är en norwichterrier på respektabla 15 år! Han kom till trimmet rejält ovårdad och tovig i pälsen och skulle klippas ner helt med maskin (och badas) för att slippa allt. Det var en lättad senior som lämnade trimmet. ;)


Norwichterriern Muffin hos frissan för första gången och det var lite läskigt.


Parson russell terrier.

Pudel som inte skulle ha pudeltassar.


Tax


Löwchen Pocket kom för att bli sommarlätt (och badad).


Border terrier.


Australisk terrier på 14 år som skulle bli lite lättare inför sommaren.


Norfolkterrier.


En basset fauve de bretagne.


Parson russell terrier.

Pudel som inte skulle ha pudeltassar.


Tax


Löwchen Pocket kom för att bli sommarlätt (och badad).


Border terrier.


Australisk terrier på 14 år som skulle bli lite lättare inför sommaren.


Norfolkterrier.


En basset fauve de bretagne.
Om mig
Postat den 2012-04-27 klockan 00:27:00
Kategori : Information
Kommentarer (0)
Ursprungligen kommer jag från Värmland, men fick för mig att jag skulle gå gymnasiet i Stockholm. Så jag flyttade dit och levde kappsäcksliv under gymnasieåren då jag läste naturbruk med inriktning på djurvård. Efter studenten hade jag ingen lust att lämna storstaden, utan blev kvar. Jag läste upp några ämnen på folkhögskola och hade samtidigt fotokurser på schemat. Jag har sedan dess även gått på universitetet och skaffat mig en Degree of Bachelor of Science in Social Work som den mer fancy engelska titeln lyder. ;) Vi lämnade Stockholm 2010-11 till förmån för att uppfylla en gammal barndomsdröm - att bo i en väderkvarn - men sedan ett par år bor vi i hus i Norrtälje kommun.
2011-12 gick jag Hundens hus hundfrisörsutbildning och i slutet av den började jag dessutom gå som lärling hos en erfaren hundfrisör i ytterligare ett halvår innan jag startade eget i en lokal i Bromma 2012 och hann bygga upp en stor kundkrets innan flytten ut på landet sommaren 2014. Jag jobbade kvar i lokalen i Bromma ytterligare ett år, samtidigt som jag satte upp hemmatrimmet i Edsbro och började ta emot hundar där. Nu, 2016, är jag glad att ha hittat precis den typ av lokal jag väntat på centralt i Norrtälje. =) Jag är mycket förtjust i Asian fusion och tycker generellt att vi är lite för konservativa här i Sverige när det gäller hundarnas frisyrer. ;)
Under 2011 gick jag Hundstegs hundinstruktörsutbildning. Mitt specialarbete handlade om etik i hundvärlden och jag intervjuade etologer och veterinärer kring vad de ansåg vara etiskt försvarbart (och inte) att göra mot en hund i tränings- eller uppfostringssyfte. De fick se klipp ur medias hundshower för att tydligare få illustrerat olika sätt att behandla en hund. Hundar är inget nytt för mig, utan har alltid funnits i familjen och runtom familjen. Det har varit allt från vanliga sällskapshundar till mer eller mindre folkilskna gårdshundar som jag på ett eller annat sätt fått kontakt med. För att nämna några blir det dalmatiner, pudel, bearded collie/flat coat retriever-mix, irländsk terrier, rottweiler/schäfer/labrador-mix, schäfer, parson russell terrier och jämthund. (Australian shepherd säger sig självt om ni kikat runt på sidan.) För övrigt har nog det mesta som går att få tag på i en djuraffär satt sin fot hemma hos oss någon gång under min uppväxt. Allt går att träna. Som 10-åring fick jag en mus och honom kunde jag ha med mig överallt, vilket jag också hade. Utomhus, lös. Jag kunde ligga på en äng och titta på molnformationer medan han fanns i närheten. Han sprang aldrig iväg, han ville vara med mig, jag var något positivt för honom. Jag tror dock inte riktigt på "medfödd talang" och mystiska egenskaper - man kan ha en fallenhet för något, men utbildning och att ta till sig av senaste forskningen ser jag som absolut rätta vägen att gå. Allt var inte "bättre förr".
Under 2011 gick jag Hundstegs hundinstruktörsutbildning. Mitt specialarbete handlade om etik i hundvärlden och jag intervjuade etologer och veterinärer kring vad de ansåg vara etiskt försvarbart (och inte) att göra mot en hund i tränings- eller uppfostringssyfte. De fick se klipp ur medias hundshower för att tydligare få illustrerat olika sätt att behandla en hund. Hundar är inget nytt för mig, utan har alltid funnits i familjen och runtom familjen. Det har varit allt från vanliga sällskapshundar till mer eller mindre folkilskna gårdshundar som jag på ett eller annat sätt fått kontakt med. För att nämna några blir det dalmatiner, pudel, bearded collie/flat coat retriever-mix, irländsk terrier, rottweiler/schäfer/labrador-mix, schäfer, parson russell terrier och jämthund. (Australian shepherd säger sig självt om ni kikat runt på sidan.) För övrigt har nog det mesta som går att få tag på i en djuraffär satt sin fot hemma hos oss någon gång under min uppväxt. Allt går att träna. Som 10-åring fick jag en mus och honom kunde jag ha med mig överallt, vilket jag också hade. Utomhus, lös. Jag kunde ligga på en äng och titta på molnformationer medan han fanns i närheten. Han sprang aldrig iväg, han ville vara med mig, jag var något positivt för honom. Jag tror dock inte riktigt på "medfödd talang" och mystiska egenskaper - man kan ha en fallenhet för något, men utbildning och att ta till sig av senaste forskningen ser jag som absolut rätta vägen att gå. Allt var inte "bättre förr".
- RÖRELSEANALYS & FELSÖKNING - Små och Stora Tassar, 2015: En teoretisk introduktion till vad vi ska fokusera blicken på under en rörelseanalys. Praktiskt studerar man "demohundarna" och har gemensam diskusstion kring vad man sett, samt felsöker.
- ANATOMI & STRETCHING - Små och Stora Tassar, 2014: Skelett, leder & muskulatur; uppbyggnad & funktion.
- Seminariehelg i BAT - Behavior Adjustment Training - med Grisha Stewart 2012
- Hundfrisör Hundens Hus 2011-1012: Grunderna för att vardagstrimma/klippa bland annat
terriers, tax, schnauzer, pudel, vattenhundar, retriever, spaniel. Anatomi, hundspråk, raskunskap. Jag gick därefter som lärling i ett halvårs tid hos en erfaren hundfrisör. -
Beteendehantering - en syntes av etologi och djurträning 2011-2012 Karolina Westlund, disputerad etolog, forskare och djurtränare.
- Hundinstruktör Hundsteg 2011:Grunderna i etologi, hundens språk och beteende, raskunskap, klicker, metodik, inlärningspsykologi, aktivering och berikning, stress, hundens behov, foderlära, hälsovård, massage och stretching, sjukdomar hos hund, valpens utvecklingsstadier, pedagogik, kursupplägg mm.
-
101 ways to think outside the box, progressive reinforcement training 2011 - 2-dagarsseminarium med Emily Larlham.
-
Terapihund Hundsteg 2009-2010: Klicker, inlärningspsykologi, belöningsteknik, hundspråk, lugnande signaler, spel, lekar, träning med figuranter, upplägg inför arbete, säkerhet, trygghet, hygien och sekretess, utrustning, förberedelser, uppföljning.
Kurser
Postat den 2012-04-27 klockan 00:05:00
Kategori : Allmänt
Kommentarer (0)
Grundkurs
För hundar över 6 månader. Innehållet är i stort sett detsamma som valpkursen, men anpassat för äldre hundar. Den här kursen är för dig som har en hund över 6 månader och som inte har gått kurs tidigare. Kursen är på 7 tillfällen, varav det första tillfället är ett obligatoriskt teoripass på 2,5 timme inklusive paus. Övriga pass är en timme långa.
Klickerkurs
Känner du för att börja klickerträna? Den här kursen är för dig som är nybörjare. Klickerträning används sedan länge världen över på zoo för att exempelvis träna delfiner och späckhuggare. Inom hundvärlden är det förhållandevis nytt. Klickerträning är en operant inlärningsmetod. Forskning har visat att alla varelser med större sannolikhet kommer att lära sig och upprepa saker som resulterar i konsekvener som de vill ha och tycker om. Man fokuserar på saker som hunden gör rätt istället för att ständigt gå omkring och korrigera sådant man tycker att hunden gör fel. Detta förhållningssätt gör både vardag och träning betydligt roligare för alla parter, plus att inlärning sker snabbare och sitter bättre hos djuret på detta sätt.
Vi går igenom klickerträningens principer, hur man sätter kriterier, förstärkningsfrekvens och förstärkningskvalitet, shaping/capturing/luring, stimuluskontroll och targets. Kursen är på fyra tillfällen, varav det första är teoretiskt utan hund, en timme och 15 minuter per gång.
Privatträning
Känner du inte för att träna i grupp eller har svårt att binda upp dig på kurstider, så kan privatträning vara ett alternativ. Du kan då också i stor grad själv styra innehållet.
Återkom för mer information om kursstarter. Jag har en liten kursverksamhet och satsar främst på olika typer av aktivering för hund, men även i viss mån grundfärdigheter. Jag gör ej problemhundsutredningar.
Jag håller kurser för att jag vill att ni ska lära er något. Jag investerar mycket i att ni ska komma framåt från där ni är idag. Detta ställer också en del krav på dig som hundägare, för utan ditt engagemang händer inte mycket. Jag peppar och stöttar och ger tips, men i slutändan är det du som tränar din hund.
Kurserna hålls främst i centrala Norrtälje, men i vissa fall, som med exempelvis att prova på personspår i aktiveringskursen, blir det exkursioner utanför staden.
Valpkurs
För valpar upp till 6 månader. Vi jobbar med kontaktövningar, grunderna i inkallning, följsamhet, koppelträning, passivitet, byteshandel, hantering, grunderna för ett "låt bli", positivt avbryt m.m. Fokus ligger på att tidigt lära valpen att följa dig, även lös, och inte bry sig om andra hundar omkring. Även teori med en introduktion till hundspråk och olika träningsmetoder som kokar ner i hur vi kommer jobba under kursen. Den här kursen är för dig som har en valp och inte har gått kurs tidigare. Kursen är på 7 tillfällen, varav det första tillfället är ett obligatoriskt teoripass på 2,5 timme inklusive paus. Övriga pass är en timme långa.
Valpkurs
För valpar upp till 6 månader. Vi jobbar med kontaktövningar, grunderna i inkallning, följsamhet, koppelträning, passivitet, byteshandel, hantering, grunderna för ett "låt bli", positivt avbryt m.m. Fokus ligger på att tidigt lära valpen att följa dig, även lös, och inte bry sig om andra hundar omkring. Även teori med en introduktion till hundspråk och olika träningsmetoder som kokar ner i hur vi kommer jobba under kursen. Den här kursen är för dig som har en valp och inte har gått kurs tidigare. Kursen är på 7 tillfällen, varav det första tillfället är ett obligatoriskt teoripass på 2,5 timme inklusive paus. Övriga pass är en timme långa.
1500:-
Grundkurs
För hundar över 6 månader. Innehållet är i stort sett detsamma som valpkursen, men anpassat för äldre hundar. Den här kursen är för dig som har en hund över 6 månader och som inte har gått kurs tidigare. Kursen är på 7 tillfällen, varav det första tillfället är ett obligatoriskt teoripass på 2,5 timme inklusive paus. Övriga pass är en timme långa.
1500:-
Fortsättningskurs
Denna kurs bygger vidare på valp- eller grundkursen och vi försvårar övningarna med mer störningar och hundarna lösa i större grad. Förkunskapskrav är valp- eller grundkursen med godkänd "examen". Du kan också boka ett privat tillfälle där ni får prova lite av det som ingår i de grundläggande kurserna och på så vis kan vi bedöma om hunden är mogen en fortsättningskurs. Det är på intet vis för att vara taskig som jag har det upplagt så, utan jag vill att ni faktiskt ska kunna tillgodogöra er kursen upp till en viss lägsta grad.
1400:-
Hundfotokurs!
Du har en systemkamera och känner att du vill ta ditt fotograferande till nästa nivå. Kanske kämpar du med olika inställningar och vet inte hur du ska bearbeta bilderna i bildredigeringsprogrammet efteråt. Du vill lämna auto-läget och föreviga dina fyrfota vänner! Vi kommer prata bländare/slutare/ISO, ljussättning, komposition och perspektiv och givetvis fotografera MYCKET! Besök den andra delen av mitt företag, lyckelin.se, för att se mer.

Klickerkurs
Känner du för att börja klickerträna? Den här kursen är för dig som är nybörjare. Klickerträning används sedan länge världen över på zoo för att exempelvis träna delfiner och späckhuggare. Inom hundvärlden är det förhållandevis nytt. Klickerträning är en operant inlärningsmetod. Forskning har visat att alla varelser med större sannolikhet kommer att lära sig och upprepa saker som resulterar i konsekvener som de vill ha och tycker om. Man fokuserar på saker som hunden gör rätt istället för att ständigt gå omkring och korrigera sådant man tycker att hunden gör fel. Detta förhållningssätt gör både vardag och träning betydligt roligare för alla parter, plus att inlärning sker snabbare och sitter bättre hos djuret på detta sätt.
Vi går igenom klickerträningens principer, hur man sätter kriterier, förstärkningsfrekvens och förstärkningskvalitet, shaping/capturing/luring, stimuluskontroll och targets. Kursen är på fyra tillfällen, varav det första är teoretiskt utan hund, en timme och 15 minuter per gång.
1000:-

Mitt före detta efternamn är Wallin.
Aktiveringskurs
Detta är en kurs med fokus på att göra kul saker med sin hund för att på alla sätt aktivera den. Den kan ses som en förlängning av klickerkursen, men det är inget krav att använda klicker, även om det rekommenderas, eftersom klickern i sig sätter igång fler processer i hunden vid aktivering. Vi kommer att testa på personspår, cirkuskonster och nyttoövningar, problemlösa olika aktiveringsleksaker och balansövningar. En introduktion till olika roligheter för dig och din hund att fortsätta utveckla på egen hand sedan. Det finns många fördelar med att trötta ut hundens hjärna, inte minst förbättrar det er relation att göra saker tillsammans. Kursen är uppdelad på fyra tillfällen, 1,5 timme per gång.
1000:-
Cykelkurs
Cykla tillsammans med din hund! Detta är kul motion för er tillsammans. Målet med kursen är att ni ska få grunderna för att kunna cykla med er hund. Steg för steg vänjer vi hundarna vid att röra sig kring och med cykeln. Utrustning som krävs för deltagande är såklart en cykel och till hunden krävs en sele och ett vanligt koppel, ej flexikoppel. Fritt fram om man vill använda en så kallad "springer" på cykeln.Barmarksdrag
Detta är en kul aktivitet som passar de flesta hundraser (för de allra minsta är cykel eller fordon kanske inte så aktuellt). Antingen är hunden fäst till föraren via ett midjebälte med öppen krok, eller så har man hunden fäst till cykel eller kickbike. För att tävla krävs Grönt kort som man får genom att klara ett test via Svenska draghundsportförbundet. Man måste också vara medlem i en klubb ansluten till dem. Här testar vi dock bara på draget som en kul fritidssyssla för hund och människa!
Privatträning
Känner du inte för att träna i grupp eller har svårt att binda upp dig på kurstider, så kan privatträning vara ett alternativ. Du kan då också i stor grad själv styra innehållet.
Föreläsningar
Postat den 2012-04-27 klockan 00:04:28
Kategori : Allmänt
Kommentarer (0)
Återkom för mer information
Övrigt
Postat den 2012-04-26 klockan 23:57:00
Kategori : Allmänt
Kommentarer (0)
Vikt: 3,7 kg
MH:
Gaia är en riktig liten dam. Hon vill inte ligga direkt på golvet, utan ordnar alltid något mjukt och skönt att slå sig ner på - vilket ganska ofta är Lokes svans som hon bäddar tills hon är nöjd. Hon är så smart och fattar oftast något efter bara ett par repetitioner. Dock är hon i en ålder där hon är mycket otålig och därför håller jag igen med träning av moment. Hon är lätt att ha med sig, kan gå lös överallt och är inte så intresserad av andra omkring henne. I skogen far hon fram som en furie och hon är en väldigt lovande "parkour"-hund, för hon ger sig i kast med vilket hinder som helst. Och agility förstås. ;)
Jag länkar vidare till mer information gällande vissa saker direkt i texten, för den som vill läsa mer. ;)

Astelita's Sun Goddess Amaterasu (Gaia)
Född 2014-06-10
Storlek: Dvärgpudel
Färg: Röd
Kön: Tik
Ögon valp: u.a
PRCD: Hereditärt fri
Höjd: 28 cm (ej slutmätt)Vikt: 3,7 kg
MH:

Lp1 RldN Kalote's Spark (Loke)
Född 2008-11-01
Vikt: 23 kilo
MH: Skott 1
Färg: Blue merle med vitt och tan
Kön: Hane
HD: A ED: u.a
Ögon valp: u.a
Ögon vuxen: u.a 2016-03-21
Höjd: 54 cmVikt: 23 kilo
MH: Skott 1
Exteriör: Godkänd
Lydnad: Lp1
Rallylydnad: Rld N
Övrigt: Godkänt anlagsprov i viltspår.
Godkänt lämplighetstest för besökshundar, Svenska terapihundskolan. Har praktiserat på äldreboende.
Loke är vår första hund. Som valp skulle jag säga att han var enkel. Han tyckte allt var kul och hade snabbt en bred repertoar av olika trick och lydnadsmoment, plus en underbar av/på-knapp. (Han fick även vara "demovalp" på en clinic i on/off med Eva Bodfäldt.) Unghundstiden slet jag stundtals mitt hår, men på andra sidan av den tunneln landade vi på förhållandevis skön mark. ;) Han är trygg och stabil, jag funderar inte på om jag kan ta med honom någonstans. Särskilt som jag själv inte har körkort så har det blivit mycket flackande och det har bara varit att gilla läget med att åka buss/tåg/tunnelbana/färja. Loke har även fått vara med mig på vissa av mina jobb, på äldreboende och på mitt hundtrim. Han är duktig på att läsa av situationer och bemöter en gammal människa med rollator på ett helt annat sätt än exempelvis någon som hälsar på brukshundsklubben. Hanteringsmässigt kan man göra praktiskt taget vadsomhelst med honom, vare sig det är familj eller okända människor, som veterinär eller liknande. Detta är sådant jag förväntar mig av en hund, som en grundförutsättning. Och givetvis skottfastheten. Numera bor vi i närheten av en skjutbana, plus jaktmarker, innan bodde vi inne i Stockholm med fullt krig på Nyårsafton och smällare veckor före och efter. Loke har haft möjlighet att välja hur han vill göra på Nyårsafton, men brukade stå med oss ute på balkongen när vi tittade på fyrverkerierna runtom i stan. Att träna Loke är fantastiskt kul, han älskar att lära sig nya saker och vid det här laget är det min fantasi som tryter mer än något annat. Om han inte ska lära sig dammsuga huset och betala mina räkningar så vet jag liksom inte hur det ska bli tillräckligt hög svårighetsgrad för honom numera... ;) Han är en Expert trick dog, Do More With Your Dog. I fårhagen kan han bli lite het, men aldrig nafsig - vilket var en förutsättning för att vi skulle få komma och träna till att börja med. Här hemma kan han kontrollera hönsen lite, dock är de inte så benägna att hålla ihop i en flock, men han flyttar dem från en plats till en annan. Jag minns särskilt en gång då han drev dem tillbaka mot hönsgården, men en av tupparna vände om och sprang bakom honom för att fortsätta sitt pickande på den platsen. Loke fortsatte trycka på de andra lite till och jag stod och undrade om han bara skulle strunta i den "rebelliska" tuppen. Men ett par meter senare gjorde han en loop bakåt så han hamnade bakom tuppen igen och så pushade han fram honom mot de övriga. Mycket är rent "freestylat" och jag hoppas kunna utveckla vallandet ytterligare, men träningstillfällena är få pga avstånd och tidsbrist. Han är lätt att belöna - man kommer långt på enbart "sociala belöningar" som klappar, glada beröm och applåder. Sedan har han några favoritleksaker, även om matbelöningar nog är vanligast eftersom det går fort att ge. Loke älskar att arbeta och för honom är det viktigare att få göra det än vem det faktiskt sker med. Jag kan lätt lämna över honom till någon och han kommer göra sitt bästa för att samarbeta med den personen även om han inte alltid förstår (de låter ju inte som jag alltid...). Han är så trygg i sig själv, plus att motivationen att få jobba är hög. =) Han startades exempelvis i Freestyle väldigt plötsligt och spontant med en människa han aldrig träffat innan, läs mer om det här. Det gick så att säga både bra och dåligt. =P Yhlva som tävlat Loke i rallylydnad hann bara träffa honom en gång innan det var skarpt läge, men deras tre tävlingar (so far) ledde till 98, 91 och 95 poäng. Detta är mycket tacksamt för mig som har otroligt dåliga tävlingsnerver, men gillar att träna in själva momenten.
Karolina, som tävlat Loke i lydnad, säger bland annat följande: "Jag hade nöjet att få lära känna Loke när jag hade mitt företag Dogparty, som främst handlade om hundägarcoaching men även ren lydnadsträning. Jag har tävlat i viltspår med SVCH-titlar, lydnad med titlar LP1, LP2, LP3 och varit uppe i lydnadseliten, men utan titel. Även gjort en del utställningsarbete och handling samt tävlat i agility. Förutom detta har jag hållit kurser för hundägare i vardagslydnad, tävlingslydnad, agility, spår och rallylydnad. När jag först träffade Loke var han en sprallig unghund och mycket av de vanliga unghundsbeteendena har lagt sig med åren, men det finns vissa egenskaper som är typiskt Loke och som lyser igenom hunden lika starkt idag som då. Samma egenskaper som gjorde det omöjligt för mig att motstå erbjudandet att ta honom till tävlingsplanen när tillfälle gavs. Loke är den hund jag alltid önskat att jag hade mer tid med efter en avslutad träningssession, eftersom han alltid såg ut som att han precis börjat när det var dags att avsluta. Som vallhund finns ofta ett generellt intresse för samarbete, men Loke ger alltid precis allt han har och när man tror han har fått nog lägger han i en växel till. Han verkar ha som motto att huvudsaken är att hans förare blir nöjd. Det är vad som gör honom till en sådan fröjd att arbeta tillsammans med. Men det faktum att Lokes temperament är så balanserat mellan Sport – och Hemmaläge gör att han aldrig krävt mer än vad hans förare ber honom om, vilket gjort honom otroligt flexibel och anpassningsbar oavsett var i livet hans ägare befinner sig. Ett sådant temperament jag spenderat lång tid på att finna hos mina egna hundar. Loke kommer alltid att vara en av de hundar jag själv hoppas att finna som nästa stjärna i lydnaden."
Besök gärna hundarnas Youtube-kanal.

.

.

.

.

.

.

.
